Gastronomie od A po Ž


Boršč

   
200g Hovězí maso
200g Vepřové maso
200g Uzené maso
100g Párky
300g Kořenová zelenina
100/100g Kysané zelí / červená řepa
1šálek kysaná smetana
JAK NA TO ??
Hovězí maso nakrájíme na malé kostky a vložíme do dvou litrů studené vody. Vaříme do poloměka, pak přidáme na kostičky nakrájené vepřové a uzené maso.
Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k téměř měkkému masu. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájené zelí a nakrájenou červenou řepu. Vše dovaříme doměka.
V malém množství vody povaříme koření ( Pepř celý, nové koření, bobkový list ) a vlijeme do polévky. Nakonec přidáme na plátky nakrájený párek.
Při podávání podle chuti okyselíme a přidáme lžíci kysané smetany.