
Gastronomie od A po Ž
Boršč
200g | Hovězí maso |
200g | Vepřové maso |
200g | Uzené maso |
100g | Párky |
300g | Kořenová zelenina |
100/100g | Kysané zelí / červená řepa |
1šálek | kysaná smetana |
JAK NA TO ??
Hovězí maso nakrájíme na malé kostky a vložíme do dvou litrů studené vody. Vaříme do poloměka, pak přidáme na kostičky nakrájené vepřové a uzené maso.
Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k téměř měkkému masu. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájené zelí a nakrájenou červenou řepu. Vše dovaříme doměka.
V malém množství vody povaříme koření ( Pepř celý, nové koření, bobkový list ) a vlijeme do polévky. Nakonec přidáme na plátky nakrájený párek.
Při podávání podle chuti okyselíme a přidáme lžíci kysané smetany.